در دنیای امروز که ساخت و ساز، صنعت و تولید، گسترش یافته است حتما برای یک بار هم که شده؛ کلمه جوشکاری را شنیده اید؛ اما به احتمال زیاد بعد از شنیدن این کلمه به یاد جوشکاری فلزات افتاده اید؛ واقعیت این است که تعریف جوشکاری بسیار وسیع تر می باشد و به غیر از اتصال فلزات به یکدیگر، اتصال سرامیک ها، کامپوزیت ها و… را نیز شامل می شود. روش های جوشکاری بسیار متنوع است و تقریبا برای هر روش جوشکاری نیاز به یک دستگاه مخصوص به خود است اما به طور کلی ۴ دسته بندی برای انواع دستگاه های جوشکاری وجود دارد.
*انواع دستگاه جوشکاری از زمان قدیم تا اینورتر های جوشکاری
- جوشکاری با ترانس های قدیمی
- جوشکاری با دستگاه جوش مجهز به مولد یا دینام جوشکاری
- جوشکاری با دستگاه جوش رکتی فایر
- جوشکاری با دستگاه جوش اینورتر
*انواع دستگاه جوشکاری (اینورتر) براساس روش جوشکاری ذوبی
- دستگاه جوش پرتو الکتونی
- دستگاه جوشکاری قوسی تیگ یا آرگون یا جوشکاری قوسی با الکترود تنگستن
- دستگاه جوشکاری co2
- دستگاه جوشکاری زیر پودری
- دستگاه جوشکاری قوسی توپودری
- دستگاه جوشکاری با الکترود
- دستگاه جوش اکسی گاز
- دستگاه جوش پرتو لیزری
*انواع دستگاه جوشکاری براساس روش جوشکاری غیرذوبی
- دستگاه جوشکاری مقاومتی و نقطه ای
- دستگاه جوشکاری فراصوتی
- دستگاه جوش انفجاری
- دستگاه جوش اصطحکاکی
*دستگاه های جوشکاری خاص
- دستگاه جوشکاری تفنگی
- دستگاه جوشکاری خانگی
- دستگاه جوشکاری زیر آب
انواع دستگاه جوشکاری از زمان قدیم تا اینورتر های جوشکاری
۱. جوشکاری با ترانس های قدیمی
دستگاه جوش ترانسفورماتوری یکی از انواع دستگاه جوشکاری است. این دستگاه ساده ترین نوع دستگاه جوش است که جهت افزایش یا کاهش ولتاژ از آن استفاده می شود. در این دستگاه به ولتاژ پایین و شدت جریان بالا نیاز است و میزان ولتاژ در آن حدود ۱۰ تا ۵۰ ولت است و شدت جریان الکتریکی ۵۰ تا ۴۰۰ آمپر است. در ساختار دستگاه جوش ترانسفورماتوری از دو سیم پیچ اولیه و ثانویه استفاده شده است. ترانسفورماتور های این دستگاه به دو شکل ساده و پیچیده طراحی شده اند که در شکل ساده آن می توان از باطری ماشین نیز استفاده کرد.
از دیگر مواردی که این دستگاه دارا می باشد می توان به صدای کم و جرقه زیاد اشاره کرد. همچنین در استفاده از این دستگاه نمی توان از هر الکترودی استفاده کرد. این دستگاه با توجه به قدیمی بودن و اینکه در تولید آنها از تکنولوژی های جدید استفاده نشده است و نسبت به دستگاه جوشکاری امروزی بسیار قدیمی هستند استفاده چندانی در حال حاضر ندارند. علاوه بر اینها این دستگاه وزن بالا و حجم زیادی را اشغال می کند همچنین دستگاه جوش ترانسفورماتوری برق زیادی نیز مصرف می کند.
تفاوت های دستگاه جوش ترانسفورماتور با ترانسفورماتورها
ترانسفورماتور یک وسیله الکتریکی است که انرژی الکتریکی را از یک مدار به مدار دیگر با تغییر ولتاژ و جریان منتقل میکند و انواع مختلفی دارد و به طور کلی انواع ترانسفورماتور برای توزیع برق، روشنایی، و راهاندازی موتورها استفاده میشود.
ترانسفورماتور جوشکاری نوع خاصی از ترانسفورماتور است که برای تامین جریان الکتریکی بالا با ولتاژ پایین برای جوشکاری فلزات طراحی شده است و فقط برای جوشکاری فلزات استفاده میشود.
ولتاژ ترانسفورماتور جوشکاری چه قدر است؟
ولتاژ و جریان در مدار ثانویه ترانسفورماتورها با توجه به تعداد دور سیم پیچها در سیم پیچهای اولیه و ثانویه متفاوت است و محاسبات پیچیده ای دارد اما حداقل ولتاژ ترانسفورماتور جوشکاری ۱۰ تا ۵۰ ولت و آمپر آن بین ۵۰ تا ۴۰۰ امپر است.
۲. جوشکاری با دستگاه جوش مجهز به مولد یا دینام جوشکاری
دستگاه جوش مجهز به دینام یکی از انواع دستگاه جوش است که به دینام جوشکاری نیز شناخته می شود و در واقع یک ژنراتور است. این دستگاه نسبت به دستگاه جوش ترانسفورماتوری که ساده ترین نوع دستگاه جوش است از کیفیت بالاتری برخوردار است. این دستگاه کارایی بیشتری نسبت به ترانسفورماتوری دارد اما در واقع این دستگاه با توجه به وزن بالا و حجم زیادی که اشغال می کند و همچنین هزینه بالای نگهداری و تعمیر، در حال حاضر استفاده چندانی ندارد.
در استفاده از دستگاه های جوش و کاربرد انواع دستگاه جوشکاری باید مزیت های مهمی را در نظر گرفت و به نکاتی که در نوع کارایی آنها مهم است دقت کنیم، از جمله هزینه های پایین نگهداری و سبک بودن دستگاه،که این مزیت ها در دستگاه های جوش مولد یا دینام جوشکاری وجود ندارد. کاربرد انواع دستگاه جوش متناسب به نوع فعالیتی است که قصد انجام آن را داریم و با توجه به متریال و نوع فعالیتی که قصد انجام آن را داریم می توانیم دستگاه جوش را انتخاب کنیم. این دستگاه هنگام استفاده از آن صدای زیادی را تولید می کند. همچنین به محیط زیست نیز آسب می رساند.
۳. جوشکاری با دستگاه جوش رکتی فایر
دستگاه جوش رکتیفایر یکی دیگر از انواع دستگاه جوش است که جریان های متناوب ۲۲۰ ولت شهری و سیصد و هشتاد ولت را به جریان مستقیم تغییر می دهد. لازم به ذکر است دستگاه جوشکاری رکتی فایر مانند دستگاه های ترانسفورماتور است که سیستم یکسو شونده ی جریان الکتریسیته دارد. دستگاه رکتی فایر به کمک فیش های مخصوصی، جریان برق سه فاز را دریافت می کند.
در دستگاه های رکتی فایر تغییر مقدار جریان توسط پتانسیومتر انجام می گردد، همچنین دستگاه رکتیفایر دارای یک کلید گردشی می باشد که در تغییر مقدار جریان دخیل می باشد. یک صفحه نمایش بر روی دستگاه تعبیه شده که برای نشان دادن مقدار خروجی آمپر می باشد. کلید گردشی دستگاه رکتی فایر دارای دو درجه می باشد. SMAW جهت جوشکار و GTAW به منظور جوشکاری. بعضی از دستگاه های رکتی فایر برای ایجاد قوس پایدار و راحتی در جوشکاری یک کلید انتخاب جریان بر طبق نوع الکترود دارند.
مزایای جوشکاری با دستگاه جوش رکتی فایر:
- امکان جوشکاری با الکترود های مختلف
- کیفیت بالا در جوشکاری
- قابلیت کار با دستگاه جوش رکتی فایر در مواقعی که برق شهری در دسترس نمی باشد.
۴. جوشکاری با دستگاه جوش اینورتر
جدیدترین نسل از انواع دستگاه جوش، دستگاه های جوش اینورتر هستند. این دستگاه جوش دارای دو مدل می باشد؛ دستگاه هایی که با دو جریان AC یا متناوب و جریان DC یا مستقیم کار می کنند و دستگاه هایی که فقط با جریان مستقیم برق کار می کنند. دستگاه جوشکاری اینورتر دارای منبع تغذیه ای است که به کمک یک نرم افزار کامپیوتری، جریان های بالای خروجی و ولتاژ را که در جوشکاری ایجاد می شود را تنظیم و کنترل می کند.
انواع دستگاه جوش بدون الکترود
به دستگاه های جوشی که نیازی به استفاده از سیم جوش و الکترود ندارند، دستگاه جوش های بدون الکترود گفته می شود. دستگاه جوش بدون الکترود نسبت به دستگاه های جوش معمولی دارای مزیت های زیادی است که در اینجا به آن ها اشاره می کنیم. وزن سبک، قابلیت استفاده در ارتفاعات، مقرون به صرفه بودن، قابلیت جوشکاری فولاد آلیاژی و سخت و ضد زنگ، دارای سیستم حفاظتی خودکار در برابر اضافه جریان و جلوگیری از افزایش حرارت ناخواسته، قابلیت جوش با انواع الکترودهای اسیدی و قلیایی و روتیلی، افزایش کیفیت جوش و کارایی بالاتر از دلایل مهمی هستند که موجب می شود بسیاری از جوشکاران این دستگاه را برای استفاده از دستگاه های جوش قدیمی تر ترجیح دهند.
انواع دستگاه جوش نقطه ای
تا به اینجای مقاله متوجه شده ایم که انواع مختلفی از ماشین جوشکاری وجود دارد که هر کدام ویژگی ها و کاربردهای مختلفی دارند. یکی از مواردی که به انتخاب نوع دستگاه جوش کمک می کند، نحوه جوش دادن دستگاه است؛ به عنوان مثال با دستگاه جوشکاری جدید تفنگی انواع جوشکاری مانند جوش نقطه ای، جوش با پرتو الکترونی و همچنین جوش قوس الکتریکی امکانپذیر می باشد. همانطور که می دانید جوش نقطه ای برای جوش دادن نقاط خاص و مشخص و همچنین ایجاد مقاومت و یکسان سازی سطوح فلزی در صنایعی مانند هوا و فضا، اتومبیل سازی، راه آهن، الترونیک و … کاربرد زیادی دارد. برای آشنایی بیشتر درباره مبحث جوش نقطه ای چیست؟ مقاله ای را که به صورت کامل به نحوه جوشکاری نقطه ای، پارامترهای مؤثر در جوش و مزایا و معایب این نوع جوشکاری پرداخته شده است، مطالعه کنید.
نحوه استفاده از دستگاه های جوش تفنگی به صورت خلاصه به شرح زیر می باشد:
پس از اتصال دو شاخه به پریز برق، الکترودی را که در اینورتر تفنگی قرار دارد، در جهت عقربه های ساعت چرخانده تا سفت و محکم شود. پس از آن باید کابل انبر اتصال به ترمینال منفی وصل شود و با چرخاندن، کاملاً محکم شود. در انتها با روشن کردن دستگاه جوش تفنگی و تنظیم آمپر مدنظر، عملیات جوشکاری را انجام داد.
تفاوت میان دستگاه جوش اینورتر با انواع دستگاه جوش قدیمی
بارزترین فرق در بین دستگاه اینورتر جوشکاری با دستگاه های نسل قدیم در روش تبدیل کردن جریان های متناوب یا AC به جریان مستقیم یا DC خروجی است.
دستگاه های نسل قدیمی جوشکاری از یک دستگاه تقویت ولتاژ با هسته ی آهنی بزرگ برای تغییر دادن مقدار جریان پایین با ولتاژ بالا به جریان بالای متناوب با ولتاژ پایین، کمک می گرفتند. و بعد از آن جریان متناوب را به کمک رکتی فایر به جریان مستقیم تبدیل می کردند.
اما در دستگاه های جوش اینورتر قضیه متفاوت است. این دستگاه جوشکاری از ابتدا جریان ورودی AC یا متناوب را به وسیله یک رکتی فایر به جریان مستقیم یا DC تبدیل می کند. توجه داشته باشید که این جریان حاصل شده، فرکانس بالایی در حدوده ده هزار تا بیست هزار هرتز ایجاد می کند. به همین جهت باید مدارهای الکترونیکی جایگزین هسته آهنی در دستگاه جوش اینورتر شده اند. به همین خاطر در هنگام خرید دستگاه جوش اینورتر باید دقت لازم را نسبت به کیفیت لوازم یدکی و قطعه های آن داشته باشید.
دستگاه های جوش اینورتر در مقابل انواع دستگاه جوش قدیمی، سبک و کوچکتر هستند و مصرف برق کمی دارند، به همین جهت در جوشکاری ها به دلیل به صرفه بودن و کیفیت آن، از این دستگاه استفاده می گردد.
دستگاه های اینورتر در مقابل دستگاه های جوش قدیمی، به خاطر تکنولوژی بکار برده شده در آنها هزینه ساخت کمتری دارند و همچنین این دستگاه ها قدرت جوش بهتر و قوی تری نسبت به دستگاه های قدیمی دارند و می توان از انواع الکترود ها در آنها استفاده کرد. به دلیل این مزایا در سال های اخیر خرید این دستگاه های جوش توسط جوشکاران بیشتر شده است.
تفاوت دستگاه جوش رکتی فایر با دستگاه جوش اینورتر
تفاوت در وزن
دستگاه های جوش رکتی فایر با توجه به میزان آمپر آنها نسب به دستگاه های جوش اینورتر با همان آمپر، سه برابر وزن دارند.
تفاوت در آمپر دریافتی
در دستگاه های جوش اینورتر میزان آمپر دریافتی دستگاه در حدود هجده تا بیست و دو آمپر است ولی در دستگاه های جوش رکتی فایر میزان آمپر دریافتی تا بیست و پنج آمپر می باشد که باعث ایجاد نوسان در برق منازل می شود.
مزیت دستگاه جوش اینورتر
- عدم ایجاد آلودگی صوتی
- بالا بردن کیفیت جوشکاری انجام شده
- توانایی در کنترل مشخصه های دینامیکی دستگاه اینورتر در شرایط متفاوت
- مصرف کم انرژی به وسیله دستگاه جوش
- بازه کاری بالا در دستگاه های جوش اینورتر در مقابل دستگاه های جوش قدیمی
- حمل آسان و سبک
- دارای قوس بادوام و تعادل مناسب قوس
عوامل مؤثر در انتخاب انواع اینورتر جوشکاری
معیار ها و مشخصاتی که در انتخاب انواع اینورتر جوشکاری تأثیر دارد موارد زیادی هستند که در ادامه به ۲ مورد زیر می پردازیم.
- متریالی که جوشکاری میکنیم، چه ارتباطی به انتخاب نوع اینورتر جوشکاری دارد؟
- موقعیت جوشکاری چه تاثیری در نوع اینورتر جوشکاری انتخابی ما میگذارد؟
متریالی که جوشکاری میکنیم، چه ارتباطی به انتخاب نوع اینورتر جوشکاری دارد؟
هر چند که اینورتر جوشکاری قابل استفاده برای متریالهای مختلف است، اما اولین نکتهای که شما باید به آن دقت کنید این است که از اینورتر جوشکاری خود برای چه فلزاتی میخواهید استفاده کنید. در ادامه به دسته بندی انواع متریالهای قابل جوشکاری توسط اینورتر پرداختهایم.
- فولاد- فولادهای خفیف، کم کربن، فولاد آلیاژی، هاردوکس، آهن فورفوژه، کروم، مولی (Moly)، چدن، منگنز و کورتن
- آلومینیوم- سری آلیاژ ۱۰۰۰ تا ۷۰۰۰
- برنج- کارتریج c330، c360
- طلا- نمرات جواهرات
- مس- فاقد اکسیژن، سطح سخت، فسفر بدون اکسیداسیون
موقعیت جوشکاری چه تاثیری در نوع اینورتر جوشکاری انتخابی ما میگذارد؟
یکی دیگر از معیارهای مهم در انتخاب دستگاه اینورتر جوشکاری، زاویه استفاده از این دستگاه است. جوشکاریهایی که بر روی سطوح افقی و صاف میشوند با جوشکاری بر روی سطوح عمودی یا زاویهدار، تفاوت چشمگیری دارد. سرعت جریان سیم، ترکیب گاز یا مواد شیمیایی دیگر معیارهای مهم هنگام تغییر موقعیت در هنگام کار با دستگاه جوشکاری است. از آنجایی که هر ماده در زمان جوشکاری و هنگام گرم شدن تغییر شکل میدهد، بنابراین جوشکار باید دانش مناسبی در زمینه ایجاد ترکیب مناسب گاز و مواد پرکننده برای ایجاد یک جوش مستحکم و عالی داشته باشد.
انواع اینورتر جوشکاری فلزات کدامند؟
تا به امروز سه نوع دستگاه جوشکاری فلز وجود دارد که هر کدام برای کار بر روی انواع مختلفی از متریال ساخته شدهاند. بسته به این که چه نوع متریالی را جوشکاری میکنید، هر دستگاه جوشکاری دارای ویژگی و مزایای متفاوتی است که میتواند آن چه شما در جوشکاری انتظار دارید، برآورده کند. در ادامه به این سه نوع دستگاه جوشکاری خواهیم پرداخت.
۱. دستگاه جوشکاری میگ (MIG)
دستگاه جوشکاری میگ به دستگاه جوشکاری گازهای بی اثر فلزی گفته میشود که به جوشکاری قوسی فلزی نیز معروف هستند. از این نوع از دستگاهها برای بازه بسیار متفاوتی از کاربردها استفاده میشود از جوشکاری برای کارهای امنیتی تا برای کارهای هنری و مجسمه سازی. قوس الکتریکی الکترود، فلز را حرارت میدهد و باعث میشود که آنها با هم ترکیب شوند.
۲. دستگاه جوشکاری (TIG)
جوشکاری گاز بی اثر (TIG) با الکترود تنگستن با دستگاه جوشکاری میگ متفاوت هستند زیرا مانند دستگاه جوشکاری میگ الکترود در جوشکاری ذوب نمیشود. در دهه ۳۰ میلادی از این جوشکاری در صنعت هواپیماسازی استفاده میشده است. در قرن ۲۱ نیز این کاربرد برای این جوشکاری ادامه پیدا کرده است و از آن در صنعت هواپیما سازی و خودروسازی استفاده میشود. ویژگی این نوع جوشکاری این است که پاشش در زمان جوشکاری به وجود نمیآید و جوشکاری بسیار دقیق انجام میشود.
۳. جوشکاری نقطهای
ورقهای فلزی که رو به روی هم قرار دارند، میتوانند با استفاده از تکنیکهای جوشکاری نقطهای به هم جوش داده شوند. در این روش از طریق دو الکترود که در مقابل هم قرار گرفتهاند، دو قطعه به هم جوش داده میشوند. زمانی که برق فشار قوی از یک الکترود به الکترود دیگر منتقل میشود، گرمای حاصل از مایع شدن فلز در قطعه کار و تشکیل جوش کافی است. از آن جایی که جوشکاری نقطهای قابل اطمینان و ساده است به عنوان مصارف تجاری و صنعتی استفاده میشود.
سبک ترین دستگاه جوش اینورتر
داستان دستگاه های جوش از ترانسفورماتورها با مصرف بالای انرژی و ابعاد بزرگ و وزن زیاد شروع شده و تا اینورتر های جوش امروزی با ابعاد کوچک، مصرف کم، حداقل صدا و از همه مهمتر وزن کمتر ادامه پیدا کرده است. بعضی اوقات یک مشخصه در دستگاه ها باعث برتری قابل توجه آن نسبت به محصولات مشابه آن دارد. وزن یکی از شاخصه های بسیار مهم برای کاربران دستگاه های جوش اینورتر می باشد. لذا دستگاه جوش سبک از محبوبیت بالایی برخوردار است.
با توجه به لزوم جابجایی و انتقال اینورتر جوش از محلی به محل دیگر، وزن و ابعاد آن بسیار اهمیت پیدا میکند و اگر شما دستگاهی با ابعاد کوچکتر و وزن کمتر داشته باشید این امر با سهولت بیشتری صورت می گیرد.
گاهی اوقات شما برای جوشکاری باید در ارتفاع زیادی از سطح زمین باشید و فضای زیادی برای قرار دادن دستگاه ندارید اینجاست که وزن و ابعاد دستگاه اهمیت خود را نشان می دهد.
تولید کنندگان بدنبال تولید دستگاه های کوجکتر با قابلیت های بیشتر می باشند آنها محصولاتی با تکنولوژی روز دنیا با ابعاد کوچک تر، وزن کمتر و قابلیت های جدید به بازار عرضه کرده اند که می توانند نیاز مشتریان را بر طرف نماید. این دستگاه ها باید با توجه به ابعاد کوچکشان دارای توان خروجی قابل قبولی باشند که بتوانند نیاز کابران را مرتفع سازند.
در حال حاضر دستگاه هایی وجود دارند که با وزن بسیار پایین (حدود ۲ کیلوگرم ) و ابعاد بسیار کوچک (حدود۱۵*۲۰ سانتی متر ) دارای توان خروجی مناسب ( ۱۴۰ تا ۱۶۰ آمپر ) می باشند و می توانند به راحتی شرایط استفاده از الکترود ۳ را فراهم سازد.
از این دستگاه ها برای مصارف خانگی، مصارف نیمه صنعتی و موارد خاص استفاده می کنند و بعلت وزن کم و ابعاد کوچک دارای محبوبیت خاصی نزد کاربران هستند.
اینورتر جوشکاری تفنگی چیست؟
حالا می خواهیم به این تعریف بپردازیم که دستگاه جوش تفنگی چیست؟ در سال های اخیر تغییرات و پیشرفت های زیادی در صنایع و تکنولوژی رخ داده است. تحولاتی نیز در دستگاه های جوشکاری رخ داده است که منجر به تولید اینورتر جوشکاری تفنگی شده است. این دستگاه ابعاد کوچک و وزن کمی دارد که حمل و استفاده از آن را راحت تر می کند؛ در نتیجه سرعت کار را بالاتر می برد. همانطور که از نام این دستگاه مشخص است ظاهر آن به شکل تفنگ و شبیه به دریل می باشد.
اینورتر جوشکاری تفنگی به تکنولوژی IGBT مجهز است و بدون نیاز به استفاده از انبر جوش، الکترودهای با قطرهای مختلف را ذوب می کند. اینورترهای جوشکاری تفنگی کاربردهای صنعتی و خانگی دارند که می توان با توجه به کاربری و متناسب با نیاز در هر پروژه، آمپر آن را تنظیم کرد. در صورتی که تمایل دارید به صورت مفصل تر درباره اینورتر تفنگی اطلاعات کسب کنید، توصیه می کنیم مقاله اینورتر جوشکاری تفنگی چیست؟ را مطالعه بفرمایید.
نحوه کار دستگاه جوش تفنگی اینگونه است که پس از اتصال دو شاخه به پریز برق، الکترودی را که در اینورتر تفنگی قرار دارد، در جهت عقربه های ساعت چرخانده تا سفت و محکم شود. پس از آن باید کابل انبر اتصال به ترمینال منفی وصل شود و با چرخاندن، کاملاً محکم شود. در انتها با روشن کردن دستگاه جوش تفنگی و تنظیم آمپر مدنظر، عملیات جوشکاری را انجام داد.
-
دستگاه جوش تفنگی معمولی
یک دستگاه جدید جوشکاری، اینورتر معمولی تفنگی است که انبر جوشکاری ندارد و بدون استفاده از انبر می تواند برای جوشکاری استفاده شود. این دستگاه حرارتی بیش از ۴۰۰ درجه سانتیگراد ایجاد می کند؛ به همین دلیل برای جوش دادن الکترودهای مختلف کاربرد دارد. دستگاه جوش تفنگی معمولی می تواند فولادهای آلیاژی و کم کربن را جوش دهد.
-
دستگاه جوش تفنگی چند منظوره
دستگاه تفنگی چند منظوره یک دستگاه جوش جدید بدون الکترود می باشد که حرارت ۴۰۰ درجه سانتیگراد را ایجاد می کند. با دستگاه جوش کاری تفنگی چند منظوره می توان فلزات مختلف از جمله استیل، گالوانیزه و تیتانیوم را جوش داد. این مدل از اینورترها نمی توانند قوس الکتریکی ایجاد کنند و همچنین الکترودهایی را که پوشش دارند، ذوب نمی کنند.
انواع دستگاه جوش اینورتر در بازارهای ایران
همان طور که می دانید در ایران مدل های مختلف از دستگاه اینورتر کاربرد دارند که هر کدام با توجه به کشور سازنده و برند آن با دیگر دستگاه های اینورتر دارای تفاوت هایی بوده و از نظر کیفیت با یکدیگر تفاوت دارند. دستگاه های جوش اروپایی دارای کیفیت بسیار بالایی می باشند اما با توجه به قیمت بالای آنها برای همه به صرفه نمی باشند.
ایران یکی از تولید کنندگان دستگاه های اینورتر در بازار ابزار است که کیفیت دستگاه های تولید شده آن در مقایسه با نمونه کشورهایی مانند چین و ترکیه از کیفیت بالایی برخوردار است و دارای قیمت مناسبی نسبت به مدل های خارجی دارد.